Kennel v.d. Oude Watertoren
Home Hoe het begon Bassethounds Bloedhonden Contact

Design en onderhoud door Erik Scholte

Onze historie

Begin jaren 70 , werkte ik (Els) bij mensen in Beneden Leeuwen[Gelderland] waar een Franse Basset deel uitmaakte van het gezin. Verliefdheid op het eerste gezicht “als ik later groot ben en ga trouwen wil ik zo’n hond” zei ik. Dus kwam er een Franse Basset in mijn leven, De Neer’s Hennie, een teefje.

Echter bij enige bezoeken van tentoonstellingen van de Nederlandse Brakkenclub in Hilversum zagen we de Engelse Bassethound, met name de rood witte. Onze eerste Engelse Bassethound was dus snel gekocht, Likely Home’s Our Rio geboren op 26 maart 1974, geloof het of niet “onze trouwdag”! Enkele tijd later fokte wij een nestje met haar, zij was een prima moeder. De vader van het nest was Agor van Alberdeen, eigenaar mevrouw Thomassen van de Uilenspiegel Kennel. Wegens ziekte van mevrouw Thomassen is toen door ons Agor overgenomen.

Indertijd woonden wij in Tiel [Jamfabriek de Betuwe] nabij de Oude Watertoren. Vandaar dus onze Kennel naam. Ons huidige bestand Bassets komt voort uit Hollandheim bloed, een van onze gewaardeerde  collega fokkers.

9 September 2006 vierden wij alweer het 30 jarig jubileum.

In 1975 kwamen op een tentoonstelling de bloedhonden tegen van Louie v.d.Meeren, en werden ook op dit ras weer helemaal verliefd. In 1976 kochten wij onze eerste Bloedhond bij Hans en Ans Denissen van Kennel Of the  Linden Trees , Amaly een rode teef. Dankzij de Kennel Of the Linden Trees zijn dus de Oude Watertoren Bloedhondjes ontstaan.

Amaly heeft een voortreffelijke resultaten lijst tentoonstellingen behaald met als voornaamste feiten : Jugend Bundes Sieger en Europa Sieger.

Nog meer opmerkelijke titels van Bassets en Bloedhonden van onze Kennel :

Basset Chester Junior [rood wit reu]:  Nederlands Kampioen.

Basset Xammie Grant Junior van de Oude Watertoren: Nederlands Kampioen en Luxemburgs Kampioen.

Basset Xanne van de Oude Watertoren [kleindochter van Xammie]: Nederlands Jeugdkampioen 2006.

Bloedhond Sandy van de Oeienbos: Beste liver van de clubmach Bloedhondenclub.

Bloedhond Kwisp of the Linden Trees: Nederlands Kampioen en Luxemburgs Kampioen.

Bloedhond Nightingale of the Linden Trees is de oermoeder van onze huidige bloedhondenstam. Momenteel is onze jongste aanwinst [aangekocht] bloedhond Laomy’s Lane Daffodil zeer succesvol. Zij is een dochter van Nostalgy of the Linden Trees, die multi-kampioen is! Onze hoop is dus gevestigd op Laomy’s Lane Daffodil gefokt door Linda v.d. Sichel ,we hopen van haar op mooie nakomelingen.

Wij hopen in goede gezondheid met onze Kennel door te kunnen gaan en verwachtten nog vele mensen blij te maken met een van onze honden. Misschien U wel !

Els en Fons Schiltmans.